Фонд розвитку підприємництва відзвітував щодо реалізації програм

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) традиційно звітує перед підприємцями України та своїми партнерами про результати реалізації програм у 2021 році.
Обрати ▶

ФРП завершив процес трансформації у повноцінну самостійну фінансову установу. Ця історична для Фонду подія збіглася з 25-річчям Німецько-Українського фінансового співробітництва, яке розпочалось 10 грудня 1996 року з підписання Договору про грант у межах Програми Федерального Уряду Німеччини «ТРАНСФОРМ» з підтримки процесу реформ в Україні.

«Фонд розвитку підприємництва вчергове об’єднав Україну та Німеччину задля розвитку малого бізнесу та фінансового сектору нашої країни. Це повністю відповідає місії Фонду та слогану: «Єднання заради розвитку», який в умовах, що зараз переживає Україна, можна доповнити: «Єднання заради Перемоги та відбудови», – наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Упродовж року ФРП забезпечував активне та ефективне впровадження усіх програм:

  • «Доступні кредити 5-7-9%»;
  • «Доступна іпотека 7%»;
  • «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%»;
  • спільної Програми ФРП з Львівською облдержадміністрацією з додаткової компенсації процентів ММСП в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»;
  • «FinancEast»;
  • програми з підтримки фінансування інвестиційних проєктів МСП.

«З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Фонд розвитку підприємництва забезпечив безперебійну реалізацію та удосконалення діючих програм фінансової підтримки, ставши ключовою державною інституцією з підтримки кредитування економіки України в умовах війни», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, Голова Ради ФРП Юрій Драганчук.

Найкращим підтвердженням ефективності діяльності ФРП стало зростання кредитного портфеля підприємців за усіма програмами у 2021 році на 60 млрд грн, досягнувши рекордні 110 млрд гривень.

«За результатами діяльності у 2021 році та в умовах повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації у 2022 році можна констатувати, що Фонд підтвердив свою інституційну ефективність та спроможність швидкого реагування на внутрішні та зовнішні виклики для підтримки фінансування економіки та забезпечення фінансової стабільності України», – підкреслив виконавчий директор ФРП Андрій Гапон.

Найбільший обсяг фінансування підприємців з державною підтримкою здійснено в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», яка за результатами 2021 року підтвердила статус наймасовішої національної програми, а з початком воєнних дій на території України у 2022 році стала основним драйвером з кредитування економіки країни на суму понад 50 млрд гривень.

Нагадаємо, що єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4214

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
181

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді