Заклади освіти повинні бути обладнані надійними укриттями

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав завдання створити робочу групу з реалізації проєкту облаштування закладів освіти захисними укриттями.

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 15 вересня відбулася нарада щодо забезпечення закладів середньої освіти захисними спорудами цивільного захисту.

У нараді взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства фінансів та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Очільник Уряду підкреслив, що потрібно невідкладно будувати або облаштовувати укриття за новими стандартами в тих школах, де їх ще немає.

«Всі школи повинні бути обладнані надійними укриттями. Там де укриття всередині шкіл, і за даними ДСНС, потребують укріплення — укріпити. Де неможливо укріпити — збудувати поряд нові», — наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що необхідно розробити загальну концепцію безпеки в освітніх закладах із чіткими вимогами щодо сховищ, аби там можна було забезпечити повноцінне навчання.

«Потрібно створити робочу групу, результатом діяльності якої стануть чіткі параметри, необхідні зміни в проектну документацію, виділення коштів і реалізація проєкту», — відзначив очільник Уряду.

Як повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, на сьогодні 68% закладів середньої освіти забезпечені укриттями. Станом на 5 липня цей показник складав 11%. Також Сергій Шкарлет зазначив, що на наступний рік у бюджеті запланована субвенція в розмірі 1,5 млрд грн на облаштування спеціальних споруд або укриттів у закладах загальної середньої освіти.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
223

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
176

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді