Роль індустріальних парків у післявоєнній відбудові

Індустріальні парки - інструмент, що у післявоєнній відбудові, дає можливість створити бізнес і реалізовувати інвестиції швидше, дешевше та найефективніше.

industrialpark-min.jpg

Отримайте акційну пропопозицію

Секретар Комітету з питань економічного розвитку Ярослав Рущишин: «Основною цінністю зараз стали не нафта, не земля, не корисні копалини, а люди, таланти. Зараз ми говоримо про важливість залучення тих талантів до країни, і неважливо, в яких широтах знаходиться ця країна. Залучення талантів стало визначальним фактором конкурентоспроможності економіки в світі. Тому країни починають здійснювати зовсім іншу політику в плані залучення інвесторів. Це не тільки зменшення податків і утворення найпривабливіших юрисдикцій у світі, це і побудова інфраструктури, де підприємець якомога менше часу і коштів витрачає на започаткування свого бізнесу. Це також створення умов для старту нових бізнесів, нових підприємницьких ініціатив.

Саме в цьому контексті ми говоримо про індустріальні парки як один з інструментів, що дає можливість створити бізнес і реалізовувати інвестиції швидше, дешевше, найефективніше.

Відбудова потребуватиме дуже оперативного перенесення виробництв, яким це знадобиться, та розміщення підприємств інвесторів, іноземних та українських. Часу на це ми не маємо і не матимемо, тому мусимо підготуватися зараз для того, щоб прийняти ці інвестиції якомога швидше.

За час повномасштабної війни на Львівщину релокувались уже 193 підприємства з територій, де тривають активні бойові дії. З них 115 уже повноцінно відновили роботу. І кількість цих підприємств зростатиме, з огляду на те, що війна не завершується, а підприємці, які мають можливість відновити роботу, шукають, як це зробити. Індустріальні парки можуть стати тим інструментом, який збереже час, та й кошти для того, щоб інвестиції запрацювали у найкоротші терміни. Львівщина повинна показати приклад того, як можуть працювати індустріальні парки і як ефективно за допомогою цього інструменту можна залучати і внутрішні, і зовнішні інвестиції.

Загальна стратегія економіки України має розглядати наш регіон як умовно надійний тил, де можуть розміщуватися оборонні підприємства, бо ворог нікуди не подінеться навіть після нашої перемоги, і хтозна, як він поводитиметься в майбутньому. Маємо побудувати потужний військово-промисловий комплекс, і Львівщина зобов’язана, на мою думку, бути тут у перших рядах».

За інформацією Міністерства економіки України, за програмою релокації вже 725 підприємств переїхали з регіонів активних бойових дій в більш безпечні. З них 528 відновили свою діяльність, а ще 284 компанії здійснюють пошук підходящої локації або способу транспортування.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68611

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
520

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11898

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді