Авторський та технічний нагляд на реконструкцію будівлі: визначаємо предмет закупівлі

255
Автор
експерт, консультант з публічних закупівель в будівництві, Київ

Запитання

Як визначити процедуру закупівлі для авторського та технічного нагляду на реконструкцію будівлі, якщо вартість усіх робіт за проєктною документацією перевищує 1,5 млн?

Відповідь

Авторський та технічний нагляд під час нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту, реставрації об’єкта архітектури належать до супровідних роботам послуг, що включені до кошторисної вартості робіт. Вони відповідно до пункту 27 частини 1 статті 1 Закону № 922 є роботами.

Визначення предмета закупівлі робіт замовник здійснює згідно з пунктом 27 частини 1 статті 1 Закону № 922 за об’єктами будівництва та з урахуванням положень кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва», затверджених наказом Мінрегіону від 01.11.2021 № 281, а також галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. Види ремонтів та перелік робіт», затверджених наказом Державної служби автомобільних доріг України від 23.08.2011 № 301 (п. 4 розд. I Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708).

Тож визначення предметів закупівлі авторського нагляду, технічного нагляду має відбуватися за об’єктом будівництва.

service_slovnik.gif

Перевірте, чи правильно обрали CPV код для свого предмета закупівлі. Скористайтеся автоматизованим пошуком в системі Експертус Держзакупівлі

Скористатися пошуком

При цьому предмети закупівлі — це саме технічний нагляд та авторський нагляд під час будівництва об’єкта, а не сам об’єкт будівництва.

Отже, вибір видів закупівлі під час закупівлі авторського та технічного нагляду має відбуватися залежно від їх вартості, а не від вартості всіх робіт за об’єктом будівництва.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
121

Методрекомендації щодо закупівель електроенергії: що передбачило Мінекономіки та в чому ризики замовників

Проведемо огляд Методрекомендацій Мінекономіки щодо закупівель електроенергії. Розберемо пропозиції щодо визначення очікуваної вартості, нюанси та ризики тендерної документації, технічних специфікацій, формульного ціноутворення, проєкту договору та умов щодо зміни ціни
229