Який КЕКВ застосовувати для оплати послуг з управління побутовими відходами

836

Запитання

За яким кодом економічної класифікації видатків оплачувати послуги з управління побутовими відходами?

Відповідь

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VIII (далі — Закон № 2189) регулює відносини,  що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг.

Зверніть увагу! У Законі № 2189 слова «поводження з побутовими відходами» замінили на «управління побутовими відходами» (за вимогою Закону України «Про управління відходами» від 20.06.2022 № 2320-IX)

Частина 1 статті 5 Закону № 2189 до житлово-комунальних послуг зараховує, зокрема, комунальні послуги. А саме послуги:

  • з постачання та розподілу природного газу;
  • постачання та розподілу електричної енергії;
  • постачання теплової енергії;
  • постачання гарячої води;
  • централізованого водопостачання;
  • централізованого водовідведення; 
  • управління побутовими відходами.

За категорією 2270 «Оплата комунальних послуг та енергоносіїв» бюджетні установи чи організації оплачують комунальні послуги, енергосервіс та енергоносії, зокрема енергоносії для виробничих та громадських потреб (підпункт 2.2.7 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333; далі — Інструкція № 333).

Підпункт 2.2.7.5 пункту 2.2 Інструкції № 333 наголошує: оплата інших комунальних послуг, зокрема послуг з поводження з побутовими відходами здійснюється за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Отже, послуги з управління побутовими відходами оплачуйте за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30530

Гарантійний лист про оплату

Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
1624

Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

Експерт зорієнтує: як укласти договір про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом на увесь опалювальний сезон 2024/2025 року; на що звернути увагу під час реєстрації бюджетних зобов’язань за таким договором. На допомогу — зразок оформлення календарного плану до довгострокового договору
2465