Який КЕКВ застосовувати для оплати послуг з управління побутовими відходами

295

Запитання

За яким кодом економічної класифікації видатків оплачувати послуги з управління побутовими відходами?

Відповідь

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VIII (далі — Закон № 2189) регулює відносини,  що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг.

Зверніть увагу! У Законі № 2189 слова «поводження з побутовими відходами» замінили на «управління побутовими відходами» (за вимогою Закону України «Про управління відходами» від 20.06.2022 № 2320-IX)

Частина 1 статті 5 Закону № 2189 до житлово-комунальних послуг зараховує, зокрема, комунальні послуги. А саме послуги:

  • з постачання та розподілу природного газу;
  • постачання та розподілу електричної енергії;
  • постачання теплової енергії;
  • постачання гарячої води;
  • централізованого водопостачання;
  • централізованого водовідведення; 
  • управління побутовими відходами.

За категорією 2270 «Оплата комунальних послуг та енергоносіїв» бюджетні установи чи організації оплачують комунальні послуги, енергосервіс та енергоносії, зокрема енергоносії для виробничих та громадських потреб (підпункт 2.2.7 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333; далі — Інструкція № 333).

Підпункт 2.2.7.5 пункту 2.2 Інструкції № 333 наголошує: оплата інших комунальних послуг, зокрема послуг з поводження з побутовими відходами здійснюється за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

Отже, послуги з управління побутовими відходами оплачуйте за кодом 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг».

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Попередня оплата в бюджетних установах: умови 2024

З цієї консультації ви дізнаєтеся, за яких умов бюджетна установа може встановити у договорі вимогу про здійснення нею закупівлі за попередньою оплатою. Також ви дізнаєтеся про деякі підводні камені встановлення такої вимоги
2240

Попередня оплата в договорі 2024

Пояснимо, що врахувати, коли встановлюєте попередню оплату у договорі. Наведемо приклади умов договору про попередню оплату. А також роз’яснимо особливості попередньої оплати за газ та електроенергію
4708

Закупівлі за пунктом 13 Особливостей: дорожня карта + оприлюднення підстав

Тримайте дорожню карту та поради, щоб провести закупівлі за пунктом 13 Особливостей. Врахуєте оновлений порядок оприлюднення інформації, зможете обґрунтувати закупівлю та зареєструвати зобов’язання в Казначействі
4266