Гаряче в закупівлях у листопаді 2021

Для закупівельників цьогорічна осінь стала справжнім квестом на виживання: ніби все й за планом, але перепон вистачає. Як з ними впоратися без покарань і штрафів, підкажуть експерти
Закуповуємо восени разомАвтор:
Росіна СТАРЧУК,
головний редактор

Першим осіннім «сюрпризом» для більшості замовників стала нещодавня зміна правил закупівлі газу. В одинадцятому номері журналу «Держзакупівлі» експерт роз'яcнює, як тепер закуповувати природний газ. А щоб точно позбавити вас запитань, обрали ТОП-5 із них і дали відповіді.

Інша важлива справа осені — запланувати закупівлі на наступний рік. Один із етапів — розрахунок їх очікуваної вартості. Вам не доведеться витрачати багато часу, щоб визначити очікувану вартість електричної енергії — у журналі є готовий приклад, як це зробити.

Наприкінці року часто виникає потреба дозакупити товари, послуги чи роботи. У номері підготували три задачки із готовим розв’язанням та показали вихід, як закупити додаткові послуги в того самого учасника.

Допоможемо й правильно внести зміни до тендерної документації та описати технічні характеристики предмета закупівлі.

Гаряче в закупівлях у листопаді 2021

Виявили, що банківська гарантія не відповідає встановленим вимогам? Дізнайтеся, як діяти у такому випадку та на що звертати увагу, коли її перевіряєте.

Звісно, це лише часточка корисного листопадового контенту. Гортайте далі й обов’язково знайдете способи, як вирішити інші виклики, що постали перед вами.

Подбайте також про підвищення кваліфікації. Щоб ви швидко опанували нові навички і застосовували їх у своїй роботі, ми підготували черговий мінікурс «Зміни до тендерної документації: як правильно вносити». Пройдете всі уроки — змуруєте надійний фундамент для майбутніх професійних досягнень.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4107

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді