Читайте у новому номері журналу «Держзакупівлі»

Автор
головний редактор журналу «Держзакупівлі»
Огляд усіх змін законодавства закупівельної сфери, розв'язання робочих ситуацій під час зміни ціни договору на закупівлю продуктів харчування, роз'яснення про зарплату УО та багато іншого – в журналі «Держзакупівлі»

Зміни — на краще

Лідія Петрівна надумала міняти роботу. Ні, із закупівель вона не пішла — з таким багажем знань далеко не втечеш. А от віднести свій величезний досвід туди, де він зараз особливо потрібен, — саме те. І Лідія Петрівна опинилася в ролі уповноваженої особи в оборонного замовника.

Досвід досвідом, але оборонні закупівлі мають свою специфіку. Куди йти по знання? Чи буде про це щось в її улюбленому закупівельному журналі? Буде, Лідіє Петрівно. Уже є. Ось дивіться.

Ситуація перша: військова частина за результатами спрощеної закупівлі підписала договір про закупівлю. Аж тут постачальник повідомив, що не зможе поставити товар. Як діяти — підказуємо два варіанти.

Ситуація 2… А втім, шукайте її з рішенням на шпальтах журналу. Як і відповідь на запитання, чи можна військовій частині закупити вживану спецтехніку за пунктом 43 Особливостей № 1275.

Якщо ви вже зайшли в рубрику «запитання — відповідь», то поцікавтеся:

Відповідаємо також на запитання прозарплату УО в ОМС: як правильно встановити доплату за додаткову роботу? Чи можна встановити надбавку за інтенсивність? Як можна врегулювати доплату УО в ОМС, крім премії? А ще — пояснюємо ризики для УО, якщо закупівельна функція буде прописана в посадовій інструкції.

Інструкцію ми маємо не посадову, а закупівельну, та ще й не одну: до зміни ціни договору на закупівлю продуктів харчування і до оплати за договором частинами з правилами реєстрації зобов’язань у Казначействі. І ще одна інструкція: як отримати індивідуальну відповідь на своє запитання чи рішення ситуації — описати проблему у віконці або зателефонувати на Гарячу лінію Держзакупівель.

Насправді зміни не завжди на краще. Та вони принаймні дають надію. Ну а віра в нас є — в Перемогу. І вона — незмінна.

https://edz.expertus.com.ua/10017411

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
35256

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
73

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
581

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
9979

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді