Що ви могли пропустити у серпневому номері електронного журналу «Держзакупівлі»

Автор
головний редактор журналу «Держзакупівлі»
Колего, тримайте огляд гарячих статей із восьмого номера журналу «Держзакупівлі»

Перевірка триває

Коли часом здається, що ми проходимо якусь перевірку на витривалість, то це нам… не здається. І цей аудит триває й триває, і немає органу, в який би можна подати скаргу. Та й висновки за результатами цієї перевірки — ще попереду.

А зараз — робота. І взагалі, закупівельникам до перевірок не звикати. Причому доводиться й самим опинятися в ролі перевіряльників — стосовно постачальників і їх тендерних пропозицій. Не звикати й нам приходити на допомогу, коли це потрібно. От як з перевіркою постачальника на банкрутство. Нова система від Мін’юсту має спростити це завдання, та наразі лиш додає проблем. Тож допоможемо їх розв’язати — розберемося в суперечливих нормах та рекомендаціяхі підкажемо: що робити , поки система не запрацює в задуманому зручному режимі.

Перевіряєте технічні вимоги в тендерній пропозиції і бачите, що там не все гаразд? А наскільки — треба відхиляти чи все ж можна надати 24 години? До правильного рішення приведе наш експертний розбір на основі випадків із судової практики.

Перевіряти договірну ціну в тендерній пропозиції простіше, коли знаєш, як постачальник її формує. Тож ми і склали цілу інструкцію ще й підкріпили її шпаргалкою з сімома порадами.

Зарадимо, якщо ви серед тих замовників, які зобов’язані закуповувати медвироби через Prozorro Market. Знайдете у нас чотири рішеннядо проблем, які найчастіше виникають під час такої закупівлі.

А щоб у вас завжди була можливість і перевіряти, і аналізувати, і знаходити відповіді на запитання, і користуватися готовими зразками документів — ми підготували шпаргалку «Держзакупівлі» у смартфоні: як працювати без світла». Але й зі світлом вона теж знадобиться. Ось перевірте!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
73

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
174

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14237

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
5949

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді