Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі
За даними агенції, економія на комплектах продуктів харчування становить 2 млрд гривень. При цьому очікується, що щоквартальна економія на продуктах становитиме понад 500 млн грн.
Цей показник досягається за рахунок економії на десяти найуживаніших товарах, як порівняти із цінами в попередніх договорах:
- Свинина, лопатка без кістки заморожена – 17% економії.
- Свинина, стегно заморожене – 31% економії.
- Куряче філе заморожене – 27% економії.
- Крупа гречана ядриця – 51% економії.
- Свинина, корейка без кістки заморожена – 25% економії.
- Олія соняшникова рафінована – 31% економії.
- Цукор – 27% економії.
- Цибуля ріпчаста свіжа – 36% економії.
- Свинина, ошийок охолоджений – 17% економії.
- Шинка, грудинка (копчені) – 14% економії.
ДОТ пояснив, що вартість продуктів базується на індексі споживчих цін та переглядається щомісяця, відображаючи динаміку ринку. Гнучкий підхід до формування цін дозволяє придбати якісні товари за їхньою ринковою вартістю.
Джерело: офіційний сайт АрміяInform