Кабмін затвердив механізм розподілу додаткової дотації місцевим бюджетам на 2024 рік

Уряд затвердив механізм розподілу у 2024 році додаткової дотації обсягом 33,4 млрд грн з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.
Кабмін затвердив механізм розподілу додаткової дотації місцевим бюджетам на 2024 рік
Чи подавати до органів Казначейства протокол УО як підтвердний документ

«Суттєва сума, яка допоможе місцевій владі виконувати всі необхідні видатки для стійкості та розвитку нашої держави», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Насамперед кошти виділятимуться громадам, які цього найбільше потребують. Зокрема деокупованим територіям і територіям, де ведуться бойові дії. Розподіл додаткової дотації відбуватиметься у два етапи.

Перший етап охоплює:

  1. Місцеві бюджети (за винятком бюджету міста Києва), що належать до районів, зазначених у переліку Мінреінтеграції як зони бойових дій або тимчасово окуповані рф. Розподіл коштів базуватиметься на фактичних надходженнях до місцевих бюджетів земельного податку, податку на нерухомість (крім земельної ділянки) та єдиного податку станом на 1 січня 2024 року.
  2. Місцеві бюджети, для яких законом про держбюджет на 2024 рік передбачено додаткову дотацію, індексовану на зростання мінімальної заробітної плати.
  3. Місцеві бюджети (крім бюджету міста Києва), що у 2023 році не отримували податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) від доходів з військовослужбовців, з урахуванням фактичних надходжень у 2023 році до місцевих бюджетів ПДФО (крім ПДФО від доходів військовослужбовців).

Другий етап передбачає квартальний перерозподіл між місцевими бюджетами (за винятком бюджету міста Києва), ґрунтуючись на фактичних надходженнях ПДФО до місцевих бюджетів.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4215

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
186

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді