БЕБ вилучило з незаконного обігу 47 тисяч літрів дизпалива

У Києві, під час огляду складу, працівники Бюро економічної безпеки виявили незаконне перекачування дизельного пального з вантажівки в паливні резервуари.
Обрати ▶

Жодних документів щодо якості та походження палива водій надати не зміг. Окрім автомобіля з цистерною, в якій знаходилось 12 тис. літрів палива, детективи під час обшуку вилучили ще 6 бочок з рідиною, попередньо дизпаливо, загальним об’ємом близько 35 тис. літрів.

Наразі пальне направлено на експертизу на відповідність Державним стандартам України. Його загальна вартість складає понад 2,3 млн грн. Орієнтовні збитки від несплати акцизного збору – понад 260 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, з початку року детективи БЕБ вилучили з тіньового обігу 35 800 тонн бензину, газу та дизельного пального вартістю 1,6 млрд гривень.

Джерело: офіційний сайт БЕБ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9816

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13345

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді