Затверджено порядок розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури

Кабмін затвердив порядок розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури (далі - ОКІ) для забезпечення захисту від можливих загроз та запобігання їх виникнення.
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

Паспорт безпеки на ОКІ є одним з ключових документів у сфері захисту критичної інфраструктури. Відповідно до нього визначаються заходи, які мають вживатися у разі виникнення загроз наданню життєво важливих послуг.

Він сприятиме:

  • безперервному функціонуванню критичної інфраструктури, об’єкти якої забезпечують роботу найважливіших сфер життя суспільства;
  • стійкості їх роботи;
  • усуненню реальних чи потенційних загроз.

Держспецзв'язку нагадує, що під час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України визначена Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України. Уповноважений орган координує діяльність суб'єктів національної системи захисту, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури.

Також уповноважений орган є держателем та адміністратором Реєстру об’єктів критичної інфраструктури. Цей реєстр відіграє важливу роль у координації процесу захисту критичної інфраструктури України. Він дозволяє:

  • узгодити дії суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури;
  • запровадити обмін інформацією між суб’єктами захисту;
  • створити єдину базу даних щодо загроз і вразливостей;
  • здійснити оцінку стану захищеності ОКІ;
  • забезпечити паспортизацію та захист обʼєктів.

Джерело: офіційний сайт Держспецзв'язку

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4177

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді