Замовники мають зазначати в Prozorro ціну за одиницю товару

Із 17 серпня замовники можуть зазначати ціни за одиницю кожного придбаного товару в ЕСЗ.

Що можна закуповувати в Prozorro Market, скільки та коли

Замовники мають зазначати в Prozorro ціну за одиницю товару

Дотепер поле «Ціна за одиницю» не обов’язково було заповнювати, але це має змінитися. «Контроль за ефективністю витрачання коштів у публічних закупівлях має тільки поглиблюватися. Ми рекомендуємо замовникам уже зараз вказувати ціни за одиницю, аби звикнути до нових правил. Мінекономіки вже готує нормативну базу, аби зазначення цієї інформації стало обов’язковим», — розповів Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко.

Наразі замовники вказують:

  • в електронних полях — вартість усього контракту;
  • лише в копіях специфікацій, завантажених у систему — ціни на окремі товар.

Із появою нової доробки в ЕСЗ ціну за одиницю кожної придбаної позиції замовники можуть зазначити під час публікації договору та додаткових угод. Ця інформація одразу ж відображатиметься на порталі Prozorro.

Нововведення допоможе контролювати динаміку цін та факти їх завищення, приміром у додаткових угодах. Натомість замовники зможуть аналізувати середні ціни в системі та визначати коректну очікувану вартість закупівлі.

Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4154

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді