У Мінцифрі планують запустити «Дію» для юросіб

Михайло Федоров анонсував запуск «Дії» для юридичних осіб, що, на його думку, відкриє великі можливості для бізнесу.

У Мінцифрі планують запустити «Дію» для юросіб

ВЕБІНАР. Закупівлі комунальних послуг

Михайло Федоров зазначив: «Буде багато інших послуг і для чиновників, і для бізнесу. «Дія» працюватиме для юридичних юсіб. Це буде певна технологічна революція. Зараз в «Дії» більшість послуг для фізичних осіб. Наприклад, якщо ви хочете стати підприємцем, можна зареєструвати свою справу. Наступний революційний крок буде, коли наша звична для всіх «Дія» стане і для юридичних осіб».

Федоров пояснив, що після процедури авторизації в «Дії» система зрозуміє, ви є підприємцем, керівником або засновником компанії. Стане можливим делегувати електронний підпис іншим особам, бухгалтерам або іншим членам команди.

Засновник ТОВ зможе делегувати співробітнику певні повноваження, зокрема, підписання документів. Це можна буде зробити за кілька кліків в «Дії». І використовувати цифровий підпис в «Дії», щоб підписувати документи як директор компанії.

На думку Михайла Федорова, нові сервіси у «Дії» відкриють неосяжні можливості для бізнесу. Надалі команда Мінцифри буде тільки нарощувати нові функції для юридичних осіб.

Федоров також уточнив, що як і ФОПи, юрособи зможуть використовувати «Дію» для взаємодії із податковими органами.

«Ціль – максимально прибрати державу з життя людей і з життя бізнесу», – додав очільник Мінцифри.

Крім того, за словами міністра цифрової трансформації, цьогоріч міністерство планує закінчити відцифровувати всі найпопулярніші сервіси в Україні – 120-130 послуг, що становить 90% всіх звернень громадян до держави.

Джерело: офіційний сайт Мінцифри

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4212

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
180

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді