Уряд затвердив механізм, завдяки якому зменшиться фінансове навантаження на виробника теплової енергії

Кабмін 31 січня 2023 року прийняв постанову, якою затвердив Порядок підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування неустойки (штрафу, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ.

«Прийнята Урядом постанова дозволить зменшити додаткове фінансове навантаження на виробника теплової енергії — ОСББ, ЖБК чи інших уповноважених осіб. Це своєю чергою забезпечить стабільне функціонування систем автономного теплопостачання багатоквартирних будинків. Відтак мешканці громад зможуть і надалі отримувати якісні комунальні послуги», — зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

Згідно з проєктом акта, визначено перелік документів та інформації, необхідних для підтвердження обставин, які надають право кредитору (постачальнику природного газу) не нараховувати неустойку (штраф, пеню) об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам, іншим уповноваженим особам за несвоєчасне проведення розрахунків за спожитий природний газ.

Зокрема, до постачальної організації потрібно надати інформацію (на вибір) щодо визначення відповідної території як тимчасово окупованої або ж про розміщення будинку на території громади в районі проведення воєнних дій. Окрім того, можна надати копію акта комісійного обстеження та/або звіту з технічного обстеження будинку, за результатами якого ступінь пошкодження становить не менше 30 відсотків загальної житлової площі такого будинку, та відповідну довідку від ОМС або військової адміністрації (у разі її утворення).

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
223

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
176

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді