Держенергоефективності розробило перший в Україні реєстр гарантій походження біометану

Держенергоефективності завершило розробку першого в Україні реєстру гарантій походження у відновлюваній енергетиці, а саме – реєстру біометану.

Запровадження в Україні такого інструменту передбачено Законом України від 21.10.2021 №1820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку виробництва біометану» та постановою Уряду від 22.07.2022 №823 «Про затвердження Порядку функціонування реєстру біометану». У розробці цих нормативно-правових актів безпосередню участь брало і Держенергоефективності.

Реєстр біометану призначений для реєстрації поданого до газотранспортної або газорозподільної системи обсягу біометану, формування гарантій походження біометану, їх передачі, розподілу або анулювання та надання сертифікатів походження біометану.

Завдяки такому інструменту компанії-виробники та споживачі цього відновлюваного газу матимуть змогу отримати гарантії та сертифікати походження біометану.

На сьогодні попри воєнний стан, у строк, передбачений вищезазначеною постановою Уряду, Агентство завершило роботи із створення реєстру біометану.

Презентація реєстру біометану для потенційних виробників та інших користувачів реєстру відбудеться 23 січня 2023 року.

Джерело: офіційний сайт Держенергоефективності

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4178

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді