Кабмін вніс зміни до порядку затвердження кошторисів в умовах воєнного стану

Кабінет Міністрів України спростив погодження кошторисів для тих ЦОВВ, що мають у своєму підпорядкуванні військові формування.

Отже, у 2023 році в умовах воєнного стану не застосовуватимуть вимоги щодо погодження з Мінфіном кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, планів надання кредитів із загального фонду бюджету, планів спеціального фонду і штатних розписів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, що належать до сектору безпеки і оборони та мають у своєму підпорядкуванні військові формування та правоохоронні органи.

Головні розпорядники коштів державного бюджету, що належать до сектору безпеки і оборони (далі – головні розпорядники):

  • не вносять зміни до паспортів бюджетних програм, видатки за якими спрямовуються на національну безпеку і оборону;
  • подають у місячний строк після припинення або скасування воєнного стану до Мінфіну звіти про виконання паспортів бюджетних програм на 2022 рік, видатки за якими спрямовують на нацбезпеку і оборону.

Також Кабінет Міністрів України встановив, що у межах загального обсягу бюджетних призначень такого головного розпорядника перерозподіл видатків за бюджетними програмами, збільшення за бюджетною програмою видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків, а також перерозподіл бюджетних асигнувань за бюджетною програмою, Міністерство фінансів України проводитиме за обґрунтованим поданням головного розпорядника шляхом внесення змін до розпису бюджету.

Казначейство проводитиме реєстрацію бюджетних зобов’язань/бюджетних фінансових зобов’язань та платежі Міністерства оборони України, що містять інформацію, розголошення якої під час воєнного стану несе загрозу національній безпеці (у тому числі відомості, що становлять державну таємницю), незалежно від суми разового платежу без подання підтвердних документів.

Джерело: постанова КМУ «Деякі питання виконання Державного бюджету України у 2023 році в умовах воєнного стану» від 06.01.2023 № 14  

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4216

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
187

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді