Затвердили вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Держзакупівлі. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Визначили загальні вимоги до зберігання і транспортування швидкозаморожених харчових продуктів.

Наказ Мінагрополітики, що затверджує Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (далі - Гігієнічні вимоги), 17.10.2022 зареєстрував Мін’юст.

Прийняття Гігієнічних вимог - черговий крок України до виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС. Гігієнічні вимоги встановлюють спільні з країнами - членами ЄС правила функціонування ринку швидкозаморожених харчових продуктів.

«Швидкозаморожений харчовий продукт - харчовий продукт, який піддали процесу швидкого заморожування, під час якого температура харчового продукту якнайшвидше проходить межу максимального кристалоутворення для відповідного харчового продукту, та, після термічної стабілізації, досягає температури не вище -18 °C, яку постійно підтримують на цьому рівні в продукті».

Підпункт 3 пункту 3 Гігієнічних вимог

Гігієнічні вимоги регламентують:

  • загальні принципи, яким мають задовольняти швидкозаморожені харчові продукти;
  • рівень температури, яку необхідно підтримувати на потужностях для зберігання, складування, транспортування швидкозаморожених харчових продуктів;
  • вимоги до морозильного обладнання та перелік кріогенних середовищ (рідин), які можна використовувати для швидкого заморожування харчових продуктів;
  • особливості маркування швидкозаморожених харчових продуктів;
  • моніторинг температури під час транспортування, складування та зберігання швидкозаморожених харчових продуктів.

Гігієнічні вимоги набудуть чинності за три роки з дня скасування воєнного стану. Харчові продукти, які не відповідатимуть умовам Гігієнічних вимог, можуть перебувати в обігу до завершення мінімального строку придатності або граничного терміну споживання (дати «вжити до»).

Джерело: наказ Мінагрополітики «Про затвердження Гігієнічних вимог до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною» від 14.09.2022 № 682

 

 

 

Статті за темою

Усі статті за темою

Локалізовані товари: перелік

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2025 році дорівнює чи перевищує 25%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
1595

Локальний кошторис

Неправильне складання кошторису може призвести до завищених витрат, конфліктів між замовником і підрядником та затримок у проекті. Як скласти локальний кошторис так, щоб уникнути помилок? Чому важливо дотримуватися Настанови? У статті розглянемо аспекти, які допоможуть зробити цей процес прозорим і ефективним
1502

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді