«Нафтогаз України» придбав «Славутицьку ТЕС»

Антимонопольний комітет України 18 серпня 2022 року дозволив дочірньому підприємству «Нафтогаз Біоенергія» (НАК «Нафтогаз України») придбати частку у статутному капіталі ТОВ «Славутицька ТЕС».

Антимонопольний комітет України розглянув три заяви про надання дозволу на концентрацію, дві з яких є проміжними етапами третьої концентрації - придбання Групою «Нафтогаз України» ТОВ «Славутицька ТЕС».

Згідно з інформацією заявників, «Славутицька ТЕС» вироблятиме електричну енергію та вироблятиме і постачатиме теплову енергію в територіальних межах міста Славутич (Київська область). Водночас на сьогоднішній день енергооб’єкт не здійснює господарської діяльності.

Наразі на «Славутицькій ТЕС» триває будівництво та ведення в експлуатацію енергогенеруючих потужностей: когенераційної установки (комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії) та котельної, що працюватимуть з використанням альтернативних джерел енергії – біомаси.

Таким чином введення «Славутицької ТЕС» в експлуатацію дасть змогу відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії, на користь відновлювальних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та тепло- генерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан навколишнього середовища.

Проаналізувавши матеріали заяв Комітет вирішив, що концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України та надав відповідні дозволи.

Джерело: офіційний сайт АМКУ

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
708

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді