Які підприємства можуть працювати 50 годин на тиждень

До Держпраці звернулися з проханням пояснити: якщо на підприємстві ще з квітня 2022 року запровадили тривалість робочого часу 50 годин на тиждень, то чи можна зберігати таку тривалість роботи і надалі.

06_01_1.jpg

Актуальні новини з перших вуст ►►►

Тривалість робочого часу 50 годин на тиждень можна запровадити лише за умови, якщо підприємство належить до критичної інфраструктури. В інших випадках норма тривалості робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Відповідні положення діють із 19.07.2022 і передбачені частиною 1 статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX. Згідно з нормою цього закону нормальну тривалість робочого часу в період дії воєнного стану можуть збільшити до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури.

Джерело: за інформацією ГУ Держпраці у Київській області

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4179

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді