Володимир Зеленський підписав закон щодо діяльності фінансового сектору в умовах війни

15.08.2022 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні» (законопроєкт №7465-1), що спрямований на підтримку стабільної роботи фінансового ринку під час війни.

finsekt.jpg

На виконання Закону Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) схвалила рішення, яке визначає строки подання професійними учасниками ринків капіталу та організованих товарних ринків звітних даних та відомостей під час дії воєнного стану.

Зауважимо, що регулятор відводить проміжок часу, який має бути достатнім для підготовки та надання потрібної документації.

Профучасникам ринків капіталу та їх об’єднанням потрібно подати звітні дані та інші відомості, інформацію та документи, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР, протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом за весь період їх неподання.

Профучасникам організованих товарних ринків потрібно подати відомості, інформацію та документи (крім звітних даних), які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР, протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Профучасникам організованих товарних ринків потрібно подати звітні дані, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР у такі строки:

  • щомісячні звітні дані за липень – грудень 2021 року, січень – серпень 2022 року, – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом;
  • щорічні звітні дані за 2021 рік – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Першим звітним періодом подання до НКЦПФР звітних даних є:

  • для щоденних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом;
  • для нерегулярних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом.

Виняток становить фінансова звітність та довідки щодо відомостей про аудиторський звіт, що входять до складу звітних даних. Вони можуть бути подані протягом трьох місяців після завершення воєнного стану за весь період їх неподання.

Звітування та дотримання встановлених законодавством норм забезпечить прозорість та регульованість процесів. Наразі в умовах відновлення роботи ринків це є надзвичайно важливим.

Закон опубліковано в Голосі України 16.08.2022 р.

Джерело: офіційний сайт НКЦПФР

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
35258

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
73

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
581

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
9983

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді