Парламентарі знову хочуть підвищити пороги для процедур закупівель

Замовники зможуть проводити спрощену закупівлю, якщо вартість товарів, робіт і послуг, дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а відкриті торги – 500 тис. грн для товарів та 3 млн для робіт.

image82

❤️ ХОЧУ СЕРТИФІКАТ ❤️

Такі зміни передбачає проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв'язку з інфляційними процесами в державі» (№ 7624), зареєстрований у ВРУ 2 серпня.

Зміни мають на меті актуалізувати вартість предметів закупівель, до яких замовники застосовуватимуть процедури закупівель. Автори законопроєкту переконані, що це дасть змогу замовникам закуповувати товари, роботи та послуги у тих самих обсягах, в яких вони це робили на момент введення в дію Закону № 922.

Також змінами пропонують законодавчо закріпити щорічний перегляд вартості предмета закупівель з урахуванням індексів споживчих цін та індексів цін виробників промислової продукції одночасно з прийняттям Закону України «Про державний бюджет» на відповідний рік.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
581

Замовники публічних закупівель: як визначити категорію

Кожен, хто займається публічними закупівлями або планує розпочати кар’єру в цій сфері, має чітко розуміти, хто є замовниками в державних закупівлях. Зокрема тому, що різні категорії замовників мають вартісні межі в закупівлях. Тож такі замовники в держзакупівлях, з’ясуймо у статті
3565

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді