Президент Зеленський підписав закон щодо спрощення закупівель з COVID-19

UA RU
Глава держави підписав Закон «Про внесення зміни до Закону про публічні закупівлі щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель» № 1599-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня.

Як аудитори перевіряють ковідні закупівлі

Спрощено закупівлю “ковідних” товарів: Президент підписав Закон

Відповідно до закону, на період дії карантину, встановленого Кабміном, змінено підхід до закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів із запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Зокрема, без застосування процедури публічних закупівель здійснюватиметься закупівля:

  • лікарських засобів,
  • вакцини або інших медичних імунобіологічних препаратів,
  • витратних матеріалів для надання медичної допомоги хворим,
  • медичних виробів для вакцинації від COVID-19,
  • медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19,
  • систем постачання медичних газів.

Перелік лікарських засобів та порядок їхньої закупівлі затверджуватимуться Кабміном.

За результатами закупівлі замовник повинен оприлюднити звіти про укладання договору про закупівлю та його виконання, а також договір про закупівлю з усіма додатками до нього.

За процедурою спрощених публічних закупівель здійснюватиметься закупівля необхідних для вказаних цілей товарів та послуг.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

За матеріалами з сайту Президента

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44178

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді