Закупівлі до Дня Незалежності стануть державі у 5,4 млрд грн

Раніше народні депутати схвалили законопроєкт, який дозволяє проводити закупівлі до Дня Незалежності за переговорною процедурою.

Закупівлі до Дня Незалежності стануть державі у 5,4 млрд грн

У червні Верховна Рада підтримала законопроєкт 5309 — його головною ідеєю було вдосконалити сферу публічних закупівель.

Попри позитивні зміни, які пропонував документ, до нього додали також низку шкідливих нововведень, що містять значні корупційні ризики. Серед них — дозвіл проводити закупівлі до 30-ї річниці незалежності України за переговорною процедурою, без прозорих конкурентних торгів.

Перелік товарів, робіт і послуг, які можна придбавати за таким окремим правилом, має визначити Кабінет Міністрів.

Міністерство фінансів України оцінило вартість затверджених заходів із підготовки та відзначення Дня Незалежності України — сума сягнула понад 5,4 млрд грн.

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Довгострокові зобов’язання у закупівлі

Якщо замовник бере довгострокові зобов’язання, як запланувати закупівлю? В який спосіб йому зручніше проводити закупівлю та про довгострокові зобов’язання в переговорній - наш експерт.
3094

Переговорна процедура за надзвичайних ситуацій: як застосувати у дні війни

Нині замовники часто працюють в умовах, коли товари, роботи, послуги потрібно закупити терміново, щоб ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій. Експерт провів достідження, як застосувати у таких ситуаціях переговорну процедуру.
2396

Переговорна процедура: що вимагати в учасника

Розглянемо ключові аспекти з експертом: які документи вимагати в учасника при переговорній процедурі та які вимоги встановлювати при переговорній процедурі за статтею 17.
4019

Протокол переговорів на закупівлю газу, якщо двічі не відбулися відкриті торги

Якщо переговорну процедуру проводитиме на підставі двох відмінених тендерів, оформіть протокол переговорів відповідно до неї. Для цього просто скачайте бланк та внесіть дані вашої організації.
3495

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді