Помилково зараховані до бюджету кошти: змінять порядок повернення

Проєкт наказу Мінфіну вносить зміни до порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевого бюджетів.

Помилково зараховані до бюджету кошти: змінять порядок повернення

Проєкт змін передбачає спростити процедуру повернення таких коштів. Для цього планують запровадити електронну систему взаємодії Казначейства з органами, що контролюють справляння надходжень бюджету:

  • держорганами (крім ДПС та Держмитслужби);
  • обласними та районними держадміністраціями;
  • органами місцевого самоврядування.

Помилково або надміру зараховані до бюджету кошти повертатимуть у безготівковій формі. У разі повернення платникам коштів готівкою, послуги банків та підприємств поштового зв’язку з повернення оплачуватимуть коштом бюджету, з якого їх повертають.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30372

Головне у жовтні для закупівельника

Почніть перші закупівлі 2025 року разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у жовтні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Тривалі відключення світла вплинули на звичні режими роботи. Залишайтеся з нами навіть під час вимкнення — підкажемо, як користуватися Системою зі смартфону та переглядати корисну інформацію у будь-який час
82

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді