“Укрзалізниця” переходить до ЕСЗ Prozorro

З 1 серпня АТ “Укрзалізниця” переводить усі закупівлі в електронну систему ProZorro.

“Укрзалізниця” переходить до ЕСЗ Prozorro

Що можна закуповувати в Prozorro Market, скільки та коли

Як зауважують в “Укрзалізниці”, це дозволить залучати ширше коло учасників, на відміну від окремо взятого електронного майданчика з його обмеженим колом користувачів та надавати фактично повний контроль за прозорістю закупівель як безпосередньо компанії, так і суспільству, ЗМІ, контролюючим органам.

У товаристві наголошують, що ще донедавна існувала практика, коли заводи та інші підприємства “Укрзалізниці” закуповували товари та послуги на різних окремих комерційних електронних майданчиках або без конкурсу взагалі, адже вони не мали правового статусу "замовників", що визначений Законом про публічні закупівлі.

Це все породжувало корупційні ризики. Проте рішенням правління цю практику змінено, і від 1 серпня всі ці закупівлі будуть відбуватися виключно на Prozorro через інструмент "Допорогова закупівля".

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
24662

Чим конкретна назва предмета закупівлі відрізняється від узагальненої

Чим відрізняється конкретна назва предмета закупівлі від узагальненої? Що має зазначати замовник під час оприлюднення інформації про закупівлі в електронній системі закупівель? З’ясуймо на прикладі закупівлі засобів особистої гігієни
6872

Як створити повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей

Якщо під час розгляду тендерної пропозиції учасника виявили невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у ТП та/або подання яких вимагалося ТД, маєте розмістити в ЕСЗ повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей. Як створити таке повідомлення в електронній системі розглянемо на прикладі.
2840

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді