Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів

20 травня 2021 року Комітетом прийнято узагальнені роз’яснення з актуальних питань щодо державної допомоги, що спрямована на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19.

Як подавати клопотання для участі в засіданні Колегії АМКУ

Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів

Роз’яснення містять актуальну інформацію щодо умов допустимості такої державної допомоги, умов звільнення надавачів від подання повідомлень Комітету, терміну дії цього звільнення тощо.

Положення документу враховують як практику, що застосовується Єврокомісією по відношенню до країн Європейського союзу, так і поточну ситуацію в Україні.

Антимонопольний комітет нагадує: Постановою КМУ № 200 затверджено Критерії оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою.

Крім того, Антимонопольним комітетом України 29.04.2021 було прийнято розпорядження № 10-рп «Про звільнення від обов’язку повідомлення державної допомоги, що спрямована на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19».

За матеріалами АМКУ

Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів
ТЕТЯНА РУДЕНКО,адвокат, координаторка з моніторингу медичних закупівель Transparency International Ukraine
На скільки можна закуповувати? Що і як? Навіщо постійно перевіряти нормативно-правові акти? Як уникнути проблем із товарами, звільненими від оподаткування ПДВ? Які порушення можливі під час оприлюднення інформації? Як розрахувати потребу на 2021-й?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30372

Головне у жовтні для закупівельника

Почніть перші закупівлі 2025 року разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у жовтні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Тривалі відключення світла вплинули на звичні режими роботи. Залишайтеся з нами навіть під час вимкнення — підкажемо, як користуватися Системою зі смартфону та переглядати корисну інформацію у будь-який час
82

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді