Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів

20 травня 2021 року Комітетом прийнято узагальнені роз’яснення з актуальних питань щодо державної допомоги, що спрямована на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19.

Як подавати клопотання для участі в засіданні Колегії АМКУ

Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів

Роз’яснення містять актуальну інформацію щодо умов допустимості такої державної допомоги, умов звільнення надавачів від подання повідомлень Комітету, терміну дії цього звільнення тощо.

Положення документу враховують як практику, що застосовується Єврокомісією по відношенню до країн Європейського союзу, так і поточну ситуацію в Україні.

Антимонопольний комітет нагадує: Постановою КМУ № 200 затверджено Критерії оцінки допустимості державної допомоги суб’єктам господарювання на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою.

Крім того, Антимонопольним комітетом України 29.04.2021 було прийнято розпорядження № 10-рп «Про звільнення від обов’язку повідомлення державної допомоги, що спрямована на подолання наслідків, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19».

За матеріалами АМКУ

Держдопомога щодо COVID-19: АМКУ погодив узагальнені пояснення для отримувачів
ТЕТЯНА РУДЕНКО,адвокат, координаторка з моніторингу медичних закупівель Transparency International Ukraine
На скільки можна закуповувати? Що і як? Навіщо постійно перевіряти нормативно-правові акти? Як уникнути проблем із товарами, звільненими від оподаткування ПДВ? Які порушення можливі під час оприлюднення інформації? Як розрахувати потребу на 2021-й?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
2920

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
254

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
1363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді