Е-підпис для працівників держустанов: роз’яснення від Мінцифри

Мінцифри надало роз’яснення щодо використання електронного підпису та кваліфікованого сертифікату з даними держустанови для працівників державних структур та держслужбовців.

Які вимоги до КЕП учасника можна встановлювати

Е-підпис для працівників держустанов: роз’яснення від Мінцифри

Працівники держустанов, які створюють е-підпис для реалізації повноважень, зобов’язані використовувати кваліфіковані сертифікати е-підпису з даними держустанови, де вони працюють; захищені носії особистих ключів.

Усі інші працівники держустанов не обов'язково використовують сертифікат та захищені носії, коли готують, погоджують та підписують проєкти е-документів.

Е-довірчі послуги держустанова забезпечує для працівників, які:

  • зобов’язані використовувати кваліфікований сертифікат е-підпису, що містить дані держустанови, а також захищені носії особистих ключів;
  • особисто захотіли використовувати такі сертифікати та носії.

Працівники, для яких кваліфікований сертифікат е-підпису з даними держустанови та захищені носії особистих ключів у роботі не обов'язкові, можуть використовувати особистий е-підпис.

За матеріалами Мінцифри

Е-підпис для працівників держустанов: роз’яснення від Мінцифри
Ярослава Дуброваконсультант з публічних закупівель, Київ
Чи можуть замовник і переможець внести зміни до проєкту договору, коли підписують договір? Чи мають вони право відступати від проєкту договору? Можливо, учасник з пропозицією змінити проєкт договору в тендерній документації мав звернутися ще під час тендера?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміни у реєстрації договору в Казначействі

Пояснюємо, які зміни внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства та як після змін зареєструвати зобов’язання за укладеними договорами
30372

Головне у жовтні для закупівельника

Почніть перші закупівлі 2025 року разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у жовтні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Тривалі відключення світла вплинули на звичні режими роботи. Залишайтеся з нами навіть під час вимкнення — підкажемо, як користуватися Системою зі смартфону та переглядати корисну інформацію у будь-який час
82

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді