Інформація про мову тендерної пропозиції на майданчику

Вагаєтеся, чи треба окремо вказувати інформацію про мову? Скористаємося для відповіді функціоналом майданчика Смарттендер.

Інформація про мову тендерної пропозиції на майданчику

Під час оголошення про проведення відкритих торгів замовник має вказати мову, якою готуватиме свою тендерну пропозицію учасник. Тривалий час це «мовне питання» ускладнювало роботу замовників, оскільки не мало реалізації в системі. Тож замовники додатково вказували інформацію про мову, наприклад в примітках до оголошення.

Як вимагати тендерне забезпечення, щоб учасник не відмовився від договору

Зараз все інакше. Є окреме поле, де зазначають потрібну інформації.

Зважте, що це одне з обов’язкових полів, яке має містити оголошення про проведення відкритих торгів на вимогу частини 2 статті 21 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII.

Інформацію про мову тендерної пропозиції відображають у вкладці «Мова та гарантія».

З-поміж інших даних, що стосуються тендеру в цілому, знайдіть поле «Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції».

Наразі можна вказати тільки один варіант — «мова тендерної пропозиції українська», тому значення вказано за замовчуванням і обирати його не потрібно.

Інформація про мову тендерної пропозиції на майданчику

Зважайте на обов’язок замовника відхилити тендерну пропозицію учасника із зазначенням аргументації в ЕСЗ, якщо вона, зокрема, викладена іншою мовою (мовами), аніж мова (мови), що вимагається тендерною документацією.

Тож учасники мають розуміти, що усі документи у складі тендерної пропозиції вони обов’язково формують українською мовою. І варто подбати заздалегідь про автентичний переклад українською наявних у них документів.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
2915

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
252

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
1363

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді