АМКУ підтримав Скаржника та скасував рішення про відміну закупівлі на ремонт дороги

31 березня на Прозорро було опубліковано рішення АМКУ щодо скасування рішення про відміну тендеру з капремонту дороги.

Так, Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької обласної держадміністрації скасувати рішення про відміну процедури закупівлі з капітального ремонту дороги місцевого значення С050125 обхід с.м.т. Олександрівки на ділянці км 0+000 – км 4+200 (окремими ділянками). Очікувана вартість закупівлі — 62,94 мільйона гривень.

АМКУ підтримав Скаржника та скасував рішення про відміну закупівлі на ремонт дороги

Закупівля дорожніх робіт: прописуємо вимоги без дискримінації

Рішення було прийнято за скаргою ТОВ «ЄВРОБУД ПЛЮС», в якій зазначено, що пропозиція Товариства на аукціоні Замовника мала перемогти. Однак, Замовник скасував торги пославшись на відсутність подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. У скарзі зазначено:

«Скаржник вбачає в діях тендерного комітету політичну або корупційну складову, оскільки жодних законних підстав для відміни тендеру немає, а додержання процедури закупівлі є запорукою забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад».

Департамент послався на виникнення нагальної потреби проведення капітального ремонту інших більш значущих об’єктів транспортної інфраструктури та дефіцит бюджетних коштів.

«Замовник, посилаючись на Закон та Бюджетний кодекс України, зазначає, що, враховуючи дефіцит бюджетних коштів, чисельні звернення громадян селища Торецький та м. Дружківка щодо проведення заходів з ремонту автомобільної дороги О0523 Костянтинівка-Дружківка, беручи до уваги той факт, що Департаментом оголошено закупівлю робіт з реконструкції мосту, який знаходиться на тій же автомобільній дорозі, тендерним комітетом прийнято рішення про скасування тендеру на закупівлю робіт на Об’єкті. Після чого прийнято рішення про перерозподіл коштів та спрямування їх на капітальний ремонт автомобільної дороги О0523 Костянтинівка-Дружківка, а також штучної споруди на неї», — додано у скарзі.

Де найчастіше помиляються замовники під час закупівлі і що врахувати

До речі, Замовник направив листа Укравтодору на погодження уточненого переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капремонту вже після призначення дня розгляду скарги Антимонопольним комітетом — 18 березня. А Укравтодор погодив такі зміни.

Адміністративна колегія АМКУ підтримала Скаржника та постановила скасувати рішення про відміну тендеру.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4816

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
10454

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
14302

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді