Спрощену закупівлю за Постановою № 169 не обов'язково технічно прив’язувати до річного плану

Команда Prozorro нагадує, що тепер в ЕСЗ не обов’язково зв’язувати план зі спрощеною закупівлею. Це важливо для замовників, які проводять закупівлі товарів, робіт, послуг в умовах воєнного стану за Постановою № 169.

Спрощену закупівлю за Постановою № 169 не обов'язково технічно прив’язувати до річного плану

До експертної статті ☑️

Адже з огляду на зміни в Постанові № 169, замовники проводять публічні закупівлі, вартість яких становить або перевищує 50 тис. грн, із використанням електронного каталогу та/або порядку проведення спрощених закупівель.

Тепер у Prozorro будь-який замовник може створити спрощену закупівлю без прив’язки до плану. Тому рішення, чи робити зв’язку річного плану зі спрощеною закупівлею, замовник ухвалює самостійно.

Нагадаємо, що за алгоритмом спрощеної закупівлі без прив’язки до річного плану замовник може в ЕСЗ проводити також закупівлі на суму до 50 тисяч грн.

Джерело: infobox.prozorro.org

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якими будуть закупівлі у 2023 році — коментар експерта

Рік війни, 2022-й, був надскладним для закупівельників. Життя і робота під звуки сирен, кардинальні зміни у закупівельному законодавстві, адаптація до нових реалій. Було непросто, проте експерти застерігають, що й надалі перевести дух не вдасться. До чого готуватися закупівельникам у 2023 році та на що перейдуть головні акценти у закупівлях — ділимося
7320

Враховуємо санкційні заборони у вимогах до учасників

Розбираємо санкційні списки України, кого стосуються санкції, чому їх застосовувати, які умови встановити та яка позиція органів контролю щодо врахування санкційних заборон у вимогах до учасників.
5077

Закупівля для об’єктів критичної інфраструктури - аналіз експерта

Як закуповувати для об’єктів критичної інфраструктури? Пояснимо, коли замовник за Постановою № 169 може закупити потрібне за прямим договором, щоб забезпечити функціонування об’єктів критичної інфраструктури.
6948

Спрощена закупівля: етапи, строки, особливості

Етапи, строки та «підводні камені» при проведенні спрощених закупівель у 2022 році роз’яснює експерт. Зверніть увагу на вимоги до закупівель в умовах воєнного стану щодо спрощених закупівель і збережіть цю статтю як дорожню карту для роботи.
36515

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді