Чи має право постачальник не відпускати пальне за талонами, закупленими до введення воєнного стану

Чи має право постачальник не відпускати пальне за талонами, закупленими до введення воєнного стану

Після уведення воєнного стану ситуація з відпуском пального дуже складна, ціни зросли. Але КНП має талони зі строком дії до кінця 2022 року. Утім постачальник відмовляється отоварювати ці талони, попри наявність пального на АЗС. Він пропонує повернути кошти за невикористані талони й укласти новий договір за новими цінами. Медзаклад не погоджується, оскільки талони чинні і постачальник не має права не відпускати пальне. Чи має право постачальник нафтопродуктів не отоварювати талони (картки), які закуплені до введення воєнного стану?

ОФІЦІЙНЕ РІШЕННЯ ►►►

Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
Миру нам. І хай буде літо!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4176

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді