Держслужбовців скорочуватимуть. НАДС розробила методику

Держоргани чекає функціональний аудит за методикою, яку підготувала НАДС. Відповідно до уточненого переліку завдань визначатимуть потрібну кількість персоналу. Про це розповіла голова НАДС Наталія Алюшина.

Держслужбовців скорочуватимуть. НАДС розробила методику

⏰ Призупинення дії трудового договору під час війни: що треба знати

«Завдання держави на сьогодні — скоротити видатки на утримання держапарату, але при цьому зберегти його дієвість. З цією метою команда НАДС опрацювала методику, що дозволяє будь-якому органу публічної влади здійснити функціональний аудит своєї діяльності, виокремити пріоритетні напрями, відмовитися від зайвих функцій та витрат і навпаки — сконцентруватися на наданні необхідних для людей послуг», – зауважила Наталія Алюшина.

Держслужбовців скорочуватимуть. НАДС розробила методику
Шарий Тарасшеф-редактор Експертус Головбух, ACCA DipIFR (rus)
Війна вимагає швидкого реагування та оперативних рішень не лише в зонах бойових дій, а й у законодавчому тилу. Щоб економіка працювала навіть в умовах війни, треба «озброїти» роботодавців новим законодавчими нормами. Розбираємо один із перших воєнних трудових законів — Закон № 2136.

Вона пояснила: «У березні здійснено перший секвестр бюджету. Звільнені кошти спрямовано на пріоритетні потреби. Зокрема скорочено на 10% загальні витрати на сплату заробітних плат у державному секторі. Наголошую, ідеться виключно про державних службовців. Не про медиків чи освітян. Це — болюче рішення, оскільки публічні службовці також тягнуть державу на своїх плечах. У всіх є родини і є життєві потреби. Але ми усвідомлюємо, що наразі держава потребує нашої жертовності».

Апробацію розробленої методики НАДС розпочало з себе. Невдовзі, після того як отримають результати, буде визначений курс змін у НАДС, а сама методика буде запропонована усім органам публічної служби.

Джерело: офіційний сайт НАДС

Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу.
Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.
Для вас є підтримка від редакції — до 6-ти місяців безплатного доступу до електронного журналу "Держзакупівлі", а також до

експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте ⭐️0 800 21 12 20⭐️(дзвінки безплатні).
Будьмо на зв’язку щодня!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4177

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді