Доплата для уповноважених осіб за додаткову роботу: як уникнути ризиків

Вирішили покласти обов'язки уповноваженої особи на штатного працівника? Отже, маєте оформити рішення згідно із законом і оплачувати додаткову роботу. Як правильно оформити трудові стосунки з таким працівником? Кого не можна призначити уповноваженою особою і чи може нею бути військовослужбовець? Відповіді від експерта вбережуть вас від помилок.

Доплата для уповноважених осіб за додаткову роботу: як уникнути ризиків

Існує три способи визначення та призначення УО. Найризикованіший з них — покласти функції УО на працівника із штатної чисельності.

Призначаючи УО у такий спосіб замовник має дотриматись певних вимог, а саме:

  1. Це має бути працівник зі штату замовника.
  2. За покладення на такого працівника додаткової роботи у вигляді виконання функцій УО замовник має цьому працівнику доплачувати.
  3. Доплату за додаткову роботу слід проводити за законодавством.

Тобто на практиці замовнику необхідно:

Як правильно встановити доплату, роз’яснила консультант з публічних закупівель Ярослава Дуброва.

Консультація експерта

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
11241

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді