Доплата для уповноважених осіб за додаткову роботу: як уникнути ризиків

Вирішили покласти обов'язки уповноваженої особи на штатного працівника? Отже, маєте оформити рішення згідно із законом і оплачувати додаткову роботу. Як правильно оформити трудові стосунки з таким працівником? Кого не можна призначити уповноваженою особою і чи може нею бути військовослужбовець? Відповіді від експерта вбережуть вас від помилок.

Доплата для уповноважених осіб за додаткову роботу: як уникнути ризиків

Існує три способи визначення та призначення УО. Найризикованіший з них — покласти функції УО на працівника із штатної чисельності.

Призначаючи УО у такий спосіб замовник має дотриматись певних вимог, а саме:

  1. Це має бути працівник зі штату замовника.
  2. За покладення на такого працівника додаткової роботи у вигляді виконання функцій УО замовник має цьому працівнику доплачувати.
  3. Доплату за додаткову роботу слід проводити за законодавством.

Тобто на практиці замовнику необхідно:

Як правильно встановити доплату, роз’яснила консультант з публічних закупівель Ярослава Дуброва.

Консультація експерта

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Замовники публічних закупівель: як визначити категорію

Кожен, хто займається публічними закупівлями або планує розпочати кар’єру в цій сфері, має чітко розуміти, хто є замовниками в державних закупівлях. Зокрема тому, що різні категорії замовників мають вартісні межі в закупівлях. Тож такі замовники в держзакупівлях, з’ясуймо у статті
3521

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
20199

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді