Верховна Рада розгляне законопроект щодо закупівель товарів, робіт і послуг для потреб оборони України

Сьогодні, 23 лютого, у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7109 від 23.02.2022 “Про внесення зміни до розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про публічні закупівлі” щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для потреб оборони України”

Робота УО☝️ Як організувати, щоб не нашкодити закупівлям

Верховна Рада розгляне законопроект щодо закупівель товарів, робіт і послуг для потреб оборони України

Метою прийняття законопроекту є швидке реагування на загрози повномасштабного вторгнення на територію України військ Російської Федерації, стримування та надання відсічі збройній агресії Російській Федерації.

Загальна характеристика і основні положення проекту Закону Вказаним законопроектом пропонується внесення зміни до розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про публічні закупівлі” в частині доповнення його положенням, яким передбачається здійснення закупівель у порядку спрощених закупівель, визначеному Законом України “Про публічні закупівлі”, Міністерством оборони України, Збройними Силами України товарів, робіт і послуг для забезпечення засобами індивідуального бронезахисту (бронежилетами різних типів та видів, шоломами (касками) різних типів та видів, комплектами захисту для рук та ніг, окулярами тощо), паливно-мастильними матеріалами, продовольством, речовим майном, майном зв’язку, медичним майном (підконтрольними лікарськими засобами, кровозамінниками та розчинами для інфузій, аптечок медичних загальновійськових/групових та їх комплектуючих, анатоксинів, сироваток, вакцин, антибіотиків, перев’язувальних засобів, гідрогелевих пов’язок, засобів іммобілізації та евакуації поранених, металоконструкцій для металосинтезу), здійснюється Міністерством оборони України, Збройними Силами України в порядку, встановленому цим Законом для спрощених закупівель, незалежно від вартісних меж такої закупівлі.

Дана норма має тимчасовий характер та діє до 1 вересня 2022 року.

Джерело: Законопроект ВРУ № 7109 від 23.02.2022 “Про внесення зміни до розділу X “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про публічні закупівлі” щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для потреб оборони України”

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44176

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді