Лист погодження з проєктом договору

Автор
експерт, адвокат зі спорів з контролюючими органами, консультант із закупівель
Наявність вимоги про надання листа згоди з проєктом договору про закупівлю може значно спростити процес закупівлі. Пояснимо, навіщо вимагати в учасників закупівлі таку згоду, а також дамо зразок

Чому варто оформити лист-згоду з проєктом договору про закупівлю

Тендерна документація обов’язково має містити проєкт договору про закупівлю з обов’язковим зазначенням порядку змін його умов.

Також замовник у тендерній документації зазначає перелік документів та/або інформації, які подаються

  • учасником процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції;
  • які подаються переможцем процедури закупівлі.

Особливості, зокрема дають змогу відхилити тендерну пропозицію, якщо:

  • переможець процедури закупівлі відмовився від підписання договору про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації або взагалі від укладення договору (пп.3 п.44 Особливостей № 1178);
  • тендерна пропозиція не відповідає вимогам, установленим у тендерній документації відповідно до  абзацу першого ч.3 ст.22 Закону № 922.

Важливо! Відсутність документів або інформації, що не передбачені додатками до тендерної документації, зазначеними в абзаці 10 п.28 Особливостей № 1178 не є підставою для відхилення замовником тендерної пропозиції такого учасника.

Тому варто вимагати такий документ у переліку документів у додатку до тендерної документації.

Отже, лист-згода з проєктом договору про закупівлю може знадобитися, щоб уникнути ситуацій, коли переможець може відмовитися від підписання договору, – що може значно затягнути процес закупівлі.

Також у разі не отримання від учасника листа-згоди з проєктом договору про закупівлю і наявності такої вимоги у тендерній документації, замовник матиме підстави для відхилення учасника.

Зверніть увагу! Умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції переможця процедури закупівлі, у тому числі за результатами електронного аукціону, крім випадків:

  • визначення грошового еквівалента зобов’язання в іноземній валюті;
  • перерахунку ціни в бік зменшення ціни тендерної пропозиції переможця без зменшення обсягів закупівлі;
  • перерахунку ціни та обсягів товарів в бік зменшення за умови необхідності приведення обсягів товарів до кратності упаковки.

Тому, в листі-згоді потрібно вказати, що учасник погоджується на зміни умов у випадках, що передбачені п.18 Особливостей № 1178.

Пропонуємо вам зразок листа-згоди з проєктом договору про закупівлю.

Лист згода з проектом договору: зразок

Лист погодження з проєктом договору Скачати

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді