Протокол скасування закупівлі без використання електронної системи

Скачайте зразок, щоб оформити рішення уповноваженої особи про скасування в ЕСЗ закупівлі без використання електронної системи закупівель, коли допустили помилку під час публікації звіту про договір, укладений без використання електронної системи

На вимогу пункту 11 Особливостей у разі здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель замовник обов’язково оприлюднює відповідно до пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. 

Відповідно до пункту 3-8 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону на період дії правового режиму воєнного стану в Україні в разі здійснення замовником закупівлі без використання електронної системи закупівель, за умови що вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору.

Наразі немає законодавчої норми, що врегульовувала б ситуацію, коли потрібно:

  • скасувати закупівлю, яку провели без застосування електронної системи закупівель; або
  • виправити помилку в опублікованому звіті про договір, укладений поза ЕСЗ.

Однак замовник може передбачити у Положенні про уповноважену особу можливість прийняти рішення про відміну закупівлі поза ЕСЗ. В такому випадку уповноважена особа зможе оформити своє рішення протоколом та зробити дії для скасування, враховуючи функціонал електронної системи закупівель. 

Функціонал електронної системи закупівель не дозволяє скасувати закупівлю, яку замовник провів без використання ЕСЗ. Проте у випадку допущеної помилки чи якихось порушень, замовник може скористатися можливістю обнулити цей договір. Тобто оприлюднити звіт про виконання договору про закупівлю та зазначити інформацію в ньому:

  • або про розірвання договору;
  • або про виконання договору у сумі «0,1».

Пропонуємо вам зразок протоколу уповноваженої особи про скасування закупівлі без використання електронної системи від експертів системи Експертус Держзакупівлі

Протокол уповноваженої особи про скасування закупівлі без використання електронної системи

Протокол скасування закупівлі без використання електронної системи Скачати зразок

З огляду на відсутність технічної можливості скасувати оприлюднений звіт, в електронній системі закупівель є багато закупівель із сумою очікуваної вартості 0,1 грн. Їх замовники публікують, аби поінформувати про допущену помилку.

протокол уповноваженої особи про скасування закупівлі без використання електронної системи


зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді