Калькуляція послуг – зразок

UA RU
Автор
експерт, адвокат зі спорів з контролюючими органами, консультант із закупівель
У статті розберемо, що таке калькуляція послуг та надамо вам примірний зразок

Що таке калькуляція послуг

За своєю суттю, калькуляція послуг є способом та процесом обчислення вартості надання послуг шляхом групування витрат та фіксування таких обчислень на матеріальному або електронному носії.

Калькуляція застосовується, щоб визначити ціну послуг учасника. Крім того, її можна використати у спорі з ревізорами, якщо такий виникне, щодо неефективного витрачання коштів.

Зверніть увагу, що в пп.1 п.3 Постанови КМУ №1275 з 21.07.2023 закріплена норма про не застосування положення щодо визначення ціни державного контракту (договору) на основі розрахунково-калькуляційних матеріалів, внаслідок чого більше не потрібно вимагати таку калькуляцію у постачальника.

Форми калькуляції кожен суб’єкт господарювання визначає відповідно до своєї діяльності та потреб. Також можна використати рекомендовані зразки, які пропонує відповідне профільне міністерство.

Оскільки кожні послуги є індивідуальними, можна сформували калькуляцію із використанням загальних назв статей калькуляції або деталізовано.

Наприклад, для ДК 021:2015: 90910000-9 Послуги з прибирання, (послуги з прибирання) можна вказати загальну групу витрат: «Матеріальні витрати», або «Побутова хімія», а можна з розшифруванням таких витрат (засіб для миття підлоги, засіб для чищення поверхонь, засіб для миття вікон, тощо).

Втім, при детальному описі витрат, у виконавця певною мірою будуть зв’язані руки, особливо, якщо він не оглянув приміщення замовника до здійснення процедури закупівлі і має лише приблизне уявлення про обсяг робіт (наскільки забруднені поверхні, тощо).

Скачайте універсальний зразок калькуляції витрат на послуги та використовуйте в роботі

Калькуляція послуг: зразок

Калькуляція послуг – зразок Скачати зразок

калькуляція послуг зразок

Скачайте також Калькульцію собівартості продукції для підтвердження ступеня локалізації товару. Нагадуємо, що у разі укладення договору про закупівлю товару, внесеного до переліку локалізованих товарів, пункт 13 Порядку підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів містить вимогу:

  • для учасника — одночасно з передачею товару надати замовнку підготовлену виробником фактичну калькуляцію собівартості такого товару;
  • для замовника  — разом із звітом про виконання договору про закупівлю оприлюднити в електронній системі закупівель таку калькуляцію.


зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді