Закупівля банківських послуг - як не порушити закон

Автор
експерт, консультантка з публічних закупівель, Київ
Замовник планує закупівлю банківських послуг за договором про еквайрингові послуги й касове обслуговування. Чи потрібно наразі таку закупівлю проводити через ЕСЗ з огляду на те, що Закон № 922 поширюється не на всі фінансові послуги?

Раніше Закон № 922 передбачав, що його дія не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є, зокрема, послуги фінансових установ, у т. ч. міжнародних фінансових організацій, щодо надання кредитів, гарантій, лізингу, та послуги, допоміжні до фінансових.

Фінансова установа — юридична особа, яка за законом:

  • надає одну чи кілька фінансових послуг, а також інші послуги/операції, пов’язані з наданням фінансових послуг, у випадках, прямо визначених законом;
  • внесена до реєстру в установленому законом порядку.

☝️ Як описати технічні характеристики предмета закупівлі: ґайд для закупівельника

До фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії, інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг, а у випадках, прямо визначених законом, — інші послуги (операції), пов’язані з наданням фінансових послуг.

Проте у закупівельному законодавстві відбулися зміни щодо винятків, за якими замовники не застосовують Закон № 922 для закупівлі фінансових послуг.

Які фінансові послуги закуповують поза Законом № 922

Чи належать до винятків банківські послуги

Закупівля банківських послуг - як не порушити закон

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді