Три кейси про відхилення учасника, що вбережуть вас від помилок

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Виявили підставу для відхилення пропозиції учасника за статтею 17 Закону, але не впевнені в правомірності свого рішення? Щоб не наразитися на додатковий клопіт, перевірте своє рішення за експертними підказками до трьох ситуацій.


Перевірити наявність підста для відхилення учасника за статтею 17 Закону № 922 часом непросто. Труднощі виникають з моменту, коли замовник встановив вимоги в тендерній документації, та допоки не перевірив інформацію, яку подав переможець за вимогами Закону.

Тримайте напохваті три кейси і рішення, як правомірно відхиляти тендерну пропозицію (ТП) учасника, якщо виявили підстави, визначені частинами 1 чи 2 статті 17 Закону про публічні закупівлі.

Кейс 1: переможець мав заборгованість упродовж 10-денного строку

Замовник перевіряє інформацію про переможця. Упродовж 10-денного строку той мав документально підтвердити відсутність підстав для відхилення. Зокрема — що не має заборгованості зі сплати податків і зборів. У перший та останній день цього строку він заборгованості не мав, проте всередині є кілька днів, коли заборгованість таки була. Чи може замовник укласти з договір із таким переможцем?

РІШЕННЯ+РОЗ'ЯСНЕННЯ+СУДОВА ПРАКТИКА

Кейс 2: дані про учасника є у Зведених відомостях

На сайті АМКУ замовник виявив дані про учасника у Зведених відомостях щодо спотворення результатів торгів. Останній стверджує, що подав позов до суду та оскаржує рішення АМКУ. Чи можна замовнику не відхиляти такого учасника?

Кейс 3: учасник не підтвердив, що не має підстави для відхилення

Замовник вимагав від учасника довідку, яка підтверджує відсутність підстави для відхилення за частиною 2 статті 17 Закону № 922. Проте останній у складі тендерної пропозиції її не надав. На якій підставі відхилити такого учасника?



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді