Робота УО в Прозорро з початку 2022 року: що врахувати замовнику

Автор
заступник генерального директора «ДП Прозорро»
З 1 січня тільки уповноважені особи відповідальні за організацію й проведення процедур закупівель та спрощених закупівель зі сторони замовника. Що врахувати під час роботи в Прозорро у 2022 році, щоб ваші закупівлі не зупинилися?


Кожна уповноважена особа (УО) має підтвердити свій рівень володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель, адже цього вимагає частина 8 статті 11 Закону про публічні закупівлі. Для цього УО необхідно пройти безплатне тестування на вебпорталі уповноваженого органу — prozorro.gov.ua. Порядок тестування для уповноважених осіб визначає Наказ № 376-21.

Увага! Щоб забезпечити виконання цієї норми Закону № 922, ДП «Прозорро» разом із авторизованими електронними майданчиками розробили функціонал, який обмежує доступ до операцій в ЕСЗ осіб, які не пройшли тестування.

Через ці зміни в уповноважених осіб виникає безліч запитань щодо роботи в ЕСЗ. Щоб ваші закупівлі не припинилися через незнання правил роботи в електронній системі закупівель, розберімо, чи проходити тестування:

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді