Роз'яснення НАЗК щодо включення компаній до списку «Міжнародних спонсорів війни»

НАЗК опублікувало роз’яснення щодо критеріїв включення та виключення світових компаній до переліку «Міжнародні спонсори війни» на порталі «Війна і санкції»
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

Мета і завдання НАЗК — репутаційний тиск. Важливо, щоб таким компаніям було репутаційно не вигідно співпрацювати із агресором, вони закрили свій бізнес в росії та усвідомили позицію усього демократичного світу.

Які основні критерії потрапляння компаній до переліку «Міжнародні спонсори війни», які юридичні наслідки це має, хто може ініціювати внесення і як підприємства можуть вийти з цього переліку – з відповідями на ці запитання докладно можна ознайомитися  на сайті «Війна і санкції».

Позиція НАЗК полягає в тому, що першочерговими кандидатами є ті компанії, що забезпечують державний та приватний сектор товарами і послугами критичного призначення, а також поповнюють бюджет країни, тим самим фінансуючи війну. Крім того, надають непряму підтримку військовим зусиллям росії (наприклад, сприяння російській пропаганді, мобілізаційній кампанії). 

НАЗК запровадило цей інструмент влітку 2022 року. За цей час до переліку внесено 26 міжнародних компаній. 

Нагадаємо, що перелік «Міжнародні спонсори війни» розроблено НАЗК та розміщено на порталі «Війна і санкції». Усі компанії, які співпрацюють з агресором і включені до реєстру «Міжнародні спонсори війни», вносяться до найбільшої в світі бази даних World-Check.

Джерело: офіційний сайт НАЗК

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9818

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді