ВРУ направлено законопроєкт про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі»

17 лютого 2023 року направлено на розгляд Комітету ВРУ проєкт Закону про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо можливості змінення умов договору про закупівлю № 9027 від 17.02.2023 року.

Законопроєктом № 9027 від 17.02.2023 року пропонується доповнити розділ X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» пунктом 3-9 такого змісту:

«3-9. Установити, що істотні умови договору про закупівлю, укладеного з урахуванням вимог цього Закону в період з 01 липня 2020 року по 24 лютого 2022 року включно, можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов'язань сторонами в повному обсязі, у випадках, передбачених частиною п'ятою статті 41 Закону, та/або у випадку:

  1. збільшення ціни договору про закупівлю робіт (без зміни обсягів робіт та без зміни їх якості) за результатами коригування та перезатвердження проєкту будівництва в установленому законодавством порядку, яке має бути документально підтверджене експертною організацією, що має право на проведення експертизи проєкту будівництва відповідно до законодавства, у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни та не раніше ніж через шість місяців з моменту підписання договору про закупівлю, якщо загальна вартість такого збільшення ціни не перевищує 50 відсотків ціни договору про закупівлю;

  2. збільшення ціни договору про закупівлю послуг з поточного ремонту (без зміни обсягів таких послуг та без зміни їх якості), яка має бути документально підтверджена експертною організацією, що має право на проведення експертизи проєкту будівництва відповідно до законодавства, у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни та не раніше ніж через шість місяців з моменту підписання договору про закупівлю, якщо загальна вартість такого збільшення ціни не перевищує 50 відсотків ціни договору про закупівлю;

  3. зміни чи встановлення порядку зміни ціни в договорі про закупівлю для випадків, передбачених абзацами другим і третім цього пункту.

Збільшення ціни договору про закупівлю в результаті всіх змін істотних умов, внесених на підставі абзаців другого і третього цього пункту сумарно не повинно перевищувати 50 відсотків ціни договору про закупівлю, передбаченої в такому договорі при його укладанні.

У разі внесення змін до істотних умов договору про закупівлю у випадках, передбачених цим пунктом, замовник протягом трьох робочих днів з дня внесення сторонами таких змін оприлюднює повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю, зміни до договору про закупівлю, кошторисну документацію у новій редакції, а також висновок експертної організації, який був підставою для внесення відповідних змін до істотних умов договору.

Повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю повинно також містити інформацію, визначену частиною восьмою статті 41 цього Закону (крім відомостей, визначених пунктом 8 частини восьмої статті 41 цього Закону)».

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Найгарячіші відеороз'яснення жовтня

october_video.png

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4014

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
720

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
634

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді