Закупівля української агропродукції в рамках Програми #GrainFromUkraine

#GrainFromUkraine: США надають до 20 млн доларів на закупівлю українського продовольства для боротьби з голодом в Африці та Азії.

Закупівля української агропродукції буде здійснена в рамках ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським та презентованої на саміті G20 Програми #GrainFromUkraine. Вона реалізується за партнерства Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme – WFP).

Закуплені обсяги продовольства буде відправлено через «зерновий коридор» з портів Великої Одеси.

«Сполучені Штати Америки стали першою державою, яка офіційно виділила кошти на закупівлю українського зерна в рамках Програми Grain from Ukraine. Впевнені, що інші країни також офіційно долучаться до Програми.

Спільними зусиллями зможемо вже до кінця весни наступного року забезпечити зерном щонайменше 5 мільйонів людей в країнах Африки та Азії, що знаходяться на межі голоду.

Вдячний американським партнерам за підтримку Програми та готовність перейти до її реалізації на практиці. Оперативність таких рішень вкрай необхідна, адже агресія росії поставила під загрозу голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу» – прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Гуманітарна програма #GrainFromUkraine передбачає прямі закупівлі учасниками Програми українського експортного зерна та передачу його до бідних країн Африки та Азії. Координацію реалізації Програми здійснює Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Цей проєкт реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Нагадаємо, в рамках #GrainFromUkraine «зерновим коридором» уже відправлено перше судно, на борту якого 27 тис. тонн пшениці для Ефіопії. Це відправлення було організовано спільно Урядом Німеччини та ВПП ООН.

Джерело: офіційний сайт КМУ

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
708

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді