Перевіряється законність зміни власника ТМ Роллтон

Антимонопольний комітет України спільно зі Службою безпеки України перевіряє можливу зміну власника товариства з обмеженою відповідальністю «Маревен Фуд Європа» - компанії-виробника ТМ Роллтон.

АМКУ спільно з СБУ з’ясовує обставини можливої зміни власника товариства з обмеженою відповідальністю «Маревен Фуд Європа» (м. Біла Церква, Київська обл.). Зокрема, розпочато перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час дій, що мають ознаки концентрації. Наслідком цих дій, можливо, стала зміна кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Маревен Фуд Європа» та суб’єктів господарювання, пов’язаних з ним відносинами контролю.

Комітет наразі встановлює:

  • чи є можлива зміна власника згаданої компанії концентрацією;
  • чи потребувала вона дозволу АМКУ;
  • чи є такі дії порушенням законодавства про захист економічної конкуренції;
  • чи мають ці дії ознаки намірів приховати реальних бенефіціарних власників чи їх зв’язок із російською федерацією.

Якщо факт порушення буде встановлено, на нового власника активів ТОВ «Маревен Фуд Європа» буде накладено штраф у розмірі до 5% доходу (виручки) за рік, що передував року винесення рішення.

Довідково: ТОВ «Маревен Фуд Європа» – відомий в Україні виробник продуктів швидкого приготування та кулінарної продукції високої якості під торговою маркою Роллтон.

ТОВ «Маревен Фуд Європа» входить до міжнародної групи компаній Mareven Food Holdings (Cyprus), що спеціалізується на прямих інвестиціях в інфраструктурні проекти з виробництва продуктів харчування.

Джерело: офіційний сайт АМКУ

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4212

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9820

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді