НАЗК: строки підключення організацій до Порталу викривачів змінено

З початку травня строки підключення до Єдиного порталу повідомлень викривачів для організацій змінюються.

НАЗК: строки підключення організацій до Порталу викривачів змінено

Чи вимагати в переможця процедури закупівлі інформаційну довідку з Реєстру НАЗК

Організації можуть звернутися до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності черговості, затвердженої наказом НАЗК, від 03.05.2024 № 110/24. Нову черговість підключення організацій до Порталу розроблено для належного врегулювання строків та з урахуванням Наказу щодо змін до Порядку № 93/24 від 11.04.2024. 

Для підключення до Порталу апеляційних та місцевих судів, Державна судова адміністрація України та її територіальні управління можуть звернутися до Національного агентства протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності черговості, затвердженої наказом Національного агентства від 03.05.2024 № 110/24.

НАЗК звертає увагу, що новостворені державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, юридичні особи публічного права та юридичні особи, зазначені в ч. 2 ст. 62 Закону України «Про запобігання корупції», звертаються до Національного агентства протягом 45 календарних днів з дня їх державної реєстрації у встановленому законодавством порядку. 

Національне агентство продовжує підключення організацій, які направили до НАЗК відповідні листи-звернення до моменту прийняття вищезазначеного Наказу щодо змін до Порядку № 93/24.

Таким чином, територіальні органи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади чи державних органів, а також державні та комунальні підприємства/установи, які подали документи до Національного агентства для підключення до Порталу після 03.05.2024 у порядку, що діяв до прийняття Національним агентством наказу № 93/24, будуть повернуті організаціям без розгляду.

Джерело: офіційний сайт НАЗК

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4592

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
10185

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13858

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді