В Україні планують відновити перевірки аптек

На засіданні Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування розглянуто питання про необхідність поновлення перевірок аптечних закладів Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками і Державною службою з питань праці.

В Україні планують відновити перевірки аптек

Моніторинг закупівель 2024

На період воєнного стану Уряд запровадив мораторій на проведення заходів державного контролю і державного ринкового нагляду. Наразі дозволено лише здійснення позапланових перевірок за окремим рішенням центральних органів виконавчої влади за наявності визначених цією постановою підстав.

Необхідність перегляду ухваленого Урядом рішення виникла через звернення до Голови Комітету та до інших членів Комітету від представників фармацевтичної галузі та громадськості, в з приводу наявності численних порушень в організації роботи аптечних закладів.

Голова Комітету Михайло Радуцький повідомив, що під час робочої зустрічі у Комітеті, присвяченої проблемним питанням роботи фармацевтичної галузі, представники аптечних мереж звертали увагу на поширені випадки недотримання законодавства при комплектуванні штату працівників аптек та інші недоліки в роботі, які, на їх переконання, обумовлені припиненням перевірок аптечних закладів та відтоком кваліфікованих  кадрів в умовах війни.

«Усі вони просили нас порушити перед Урядом питання про поновлення перевірок аптечних закладів Держлікслужбою та Держпраці», - повідомив Михайло Радуцький.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати МОЗ спільно з Держлікслужбою і Держслужбою з питань праці:

  • проаналізувати поточну ситуацію щодо відповідності аптечних закладів ліцензійним умовам;
  • надати пропозиції розв'язання проблеми;
  • поінформувати за 2 тижні Комітет.
Джерело: офіційний сайт ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4449

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
10014

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді