Щодо змін, внесених до Порядку № 822: роз’яснення Мінекономіки

Автор
головний редактор порталу «Держзакупівлі»
Мінекономіки у листі № 3323-04_62708-06 від 20.11.2023 роз’яснило останні зміни, внесені до Порядку № 822

Щодо змін, внесених до Порядку № 822: роз’яснення Мінекономіки

Закупівля ліків та медвиробів з Переліку на суму до 50 тис. грн

Мінекономіки роз’яснило, що врахувати під час закупівлі за запитом пропозицій постачальників та до яких ЦЗО замовник наразі може звернутись.

Мінекономіки у листі, зокрема звертає увагу замовників, що запит пропозицій постачальників:

  • не повинен містити вимог до постачальника та інших документів, які не передбачені цим Порядком.
  • повинен містити проект договору з обов’язковим зазначенням підстав та у разі потреби із зазначенням порядку змін його умов. Проект договору не повинен містити характеристики товару, що не визначені запитом пропозицій постачальників з урахуванням положень абзацу другого цього пункту.

Отже, при формуванні запиту пропозицій постачальників щодо предмета закупівлі товару, вартість якого є меншою ніж 500 тис. гривень, дорівнює або перевищує 500 тис. гривень, замовник не повинен вносити додаткових вимог, у тому числі пов'язаних з наданням інших документів, ані до постачальника, ані до предмета закупівлі товару (встановлювати кваліфікаційні вимоги до учасника та вимагати підтвердні документи, формувати додаткові технічні вимоги, що не передбачені адміністратором електронного каталогу в специфікації тощо), ніж ті, що передбачені Порядком № 822, оскільки адміністратор електронного каталогу створює категорії товарів та специфікації товару шляхом визначення переліку характеристик товару з їх точними та/або мінімальними і максимальними значеннями, а також встановлює кваліфікаційні та інші вимоги до учасника електронного каталогу при проведення кваліфікації до електронного каталогу.

Мінекономіки зауважує, що замовник може звернутись до ЦЗО з питань формування та супроводження електронного каталогу в електронній системі закупівель в залежності від предмета закупівлі. А саме до:

  • ДП «Медичні закупівлі України» (постанова КМУ від 11.10.2021 № 1093) - для медичних товарів та лікарських засобів;
  • ДУ «Професійні закупівлі», (розпорядження КМУ від 25.09.2019 № 846-р (зі змінами) - для товарів широкого вжитку;
  • ДП «Українські спеціальні системи»(розпорядження КМУ від 24.03.2021 № 233-р.) - для комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення.

Раніше ми вже писали про зміни, які КМУ вніс до порядку закупівель в електронному каталозі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4168

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді