Позиція Мінекономіки щодо підстав для виправлення технічної помилки

Мінекономіки оприлюднило на своєму сайті відповідь на запит: На підставі якого документу уповноважена особа(УО) може скласти протокол про виправлення допущеної помилки? Чи може замовник у Положенні про УО передбачити можливість виправити технічну помилку?

У Примірному положенні про УО замовник визначає повноваження УО та може передбачити здійснення інших функцій, необхідних для виконання вимог Закону № 922. Адже положення є примірним та має рекомендаційний характер. З огляду на це замовники можуть на його основі затвердити власні положення про уповноважених, що матимуть обов’язковий характер. 

Відповідно до статті 11 Закону № 922 рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, який підписується уповноваженою особою.  

Отже, у разі допущення технічних (механічних) помилок під час внесення інформації, УО може скласти відповідний протокол щодо виправлення помилок, допущених під час внесення інформації про закупівлю.

Джерело: офіційний сайт Мінекономіки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
708

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді