Міністерство культури планує переглянути процедуру відбору книжок для закупівлі до фонду бібліотек

Міністерство культури та інформаційної політики має намір почати роботу у напрямку вдосконалення системи відбору книжок для закупівлі в бібліотеки.

Уникаємо помилок, якщо тендер не відбувся

Міністерство культури планує переглянути процедуру відбору книжок для закупівлі до фонду бібліотек

Причиною цього, як зазначили у Міністерстві, стало те, що іноді до закупівель рекомендуються книжки, які не враховують норми антидискримінаційного законодавства, тому правовий механізм самого відбору і самі критерії потребують перегляду.

Виходячи з того що, книги для бібліотек відбирають винятково експертні ради, а Міністерство отримує на затвердження вже фінальний перелік, на формування якого не впливає, планується розглянути можливість запровадження механізму подвійної фільтрації відповідності поданих видань встановленим вимогам, а також розробити чіткий перелік випадків, на підставі яких буде можливо відкликати книжкову продукцію із процедури державних закупівель.

Наразі у відомстві планують створити робочу групу для удосконалення порядку відбору книжок для бібліотечних фондів. До цієї групи увійдуть представники міністерства, Українського інституту книги, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, експерти з протидії дискримінації, представники громадськості та народні депутати.


Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

Міністерство культури планує переглянути процедуру відбору книжок для закупівлі до фонду бібліотек
НАТАЛІЯ ЗАЄЦЬ,консультантка з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Учасники під час відкритих торгів можуть неодноразово звернутися до Колегії АМКУ за захистом своїх прав. Покажемо, на яких етапах законодавець дозволив оскарження і як можна чи не можна діяти замовнику

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4184

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
382

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді